Hoe werkt het veiling principe?

Hoe kan ik deelnemen aan een veiling?

Om deel te kunnen aan een veiling moet je ingelogd zijn en je hebt ook een biedernaam nodig. Als je al een eigen account hebt, en nog geen biedernaam gekozen hebt, wordt je gevraagd om er één aan te maken als je voor het eerst een bod uitbrengt.

Biedernaam

Je biedernaam is te zien als je biedt op een veiling. De biedernaam is ook openbaar te zien bij de biedingsgeschiedenis. Je kunt de biedingsgeschiedenis zien door op de link onder de ‘Nu bieden’ knop te klikken waar het aantal biedingen te zien is.

Hoe bied ik op een veiling?

Iedereen wil winnen, maar wel voor een goede prijs! Als je besluit om te bieden op een veiling kun je het maximum bedrag aangeven wat je voor het product wilt betalen. Als je overboden wordt, wordt het bod automatisch aangepast voor je, met het minimumbedrag waarmee verhoogd moet worden. Het maximum bedrag wordt niet meteen geboden, pas als er biedingen zijn tot dit bedrag wordt het geboden. Het is dus niet zeker dat je jouw maximumbedrag gaat betalen! Elke keer als er een nieuw bod wordt uitgebracht in de laatste minuten van de veiling, wordt er 1 minuut toegevoegd aan de veilingtijd.

Automatisch bieden

Ons systeem voor automatisch bieden is erg handig omdat je niet steeds zelf opnieuw hoeft te bieden zodra iemand anders een ander bod uitbrengt.

Hoe automatisch bieden werkt:
Als je een bod plaatst, voer je het maximumbedrag in dat je wilt betalen voor het object. De verkoper en andere bieders weten niet wat je maximumbod is.
We bieden namens jou met behulp van een automatische bodverhoging die op het huidige hoogste bod is gebaseerd. We blijven bieden totdat je de hoogste bieder bent of de minimum verkoopprijs is bereikt (tot aan je maximumbod).
Als een andere bieder hetzelfde of een hoger maximumbod uitbrengt stellen we je hiervan op de hoogte. Je kunt dan een nieuw bod uitbrengen. Je maximumbod blijft geheim totdat een andere bieder een hoger bod uitbrengt.

Voorbeeld:
Het huidige bod voor een object is €10,00. Tom is de hoogste bieder en brengt een maximumbod van €12,00 uit op het object. Zijn maximumbod blijft geheim voor andere leden.
Laura ziet het object en brengt een maximumbod van €15,00 uit. Laura wordt de hoogste bieder.
Het bod van Tom wordt verhoogd tot zijn maximum van €12,00. Het bod van Laura is nu €12,50.
We laten Tom per e-mail weten dat hij is overboden. Als hij zijn maximumbod niet verhoogt, wint Laura het object.

Ik wil mijn bod aanpassen

Je kunt je maximumbod op elk gewenst moment vóór het einde van een aanbieding verhogen.

Je maximumbod verhogen

Je kunt je maximbod altijd verhogen voordat de veiling afgelopen ios. Om dit te kunnen doen, klik je op de knop ‘Nu bieden’ op de veilingpagina en vul je jouw nieuwe maximumbod in. Je kunt geen lager maximumbod invullen. Kijk hieronder wat je moet doen als je jouw maximumbod wilt verlagen of wilt annuleren.

In jouw account kun je een overzicht zien van je maximumbiedingen: ga naar ‘Mijn account’ en klik op ‘Mijn biedingen’ aan de linkerkant van de pagina. Op de volgende pagina kun je al jouw biedingen bekijken.

Uw maximumbod verlagen

Je kan je maximumbod niet verlagen. Het maximumbod is een bindend contract. In uitzonderlijke gevallen kan het mogelijk zijn om een bod in te trekken.

Kan ik mijn bod intrekken of annuleren?

Als je een bod plaatst op vidaXL.nl ga je een bindend contract aan. Het is echter wel mogelijk om in uitzonderlijke gevallen een bod in te trekken of te annuleren voordat de veiling voorbij is. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Uitzonderlijke gevallen:

  • Je hebt een fout gemaakt toen je jouw bod intypte (je typte bijvoorbeeld €50 in plaats van €5).
  • De beschrijving van het product is ingrijpend veranderd nadat je jouw bod hebt geplaatst.

Mijn Volglijst

Op de veilingpagina kun je klikken op een link (onder de ‘Nu bieden’ button) om het item toe te voegen aan je Volglijst.

Veilingregels

  • Alleen nieuwe producten
  • Gratis verzending & gratis retourneren
  • Geen extra veilingtoeslagen
  • Veilingen beginnen vanaf € 1

Ik heb een veiling gewonnen

Ga naar je winkelwagen en koop het product dat je gewonnen hebt. Je dient je bestelling binnen 3 dagen af te ronden.

Houd er rekening mee dat je niet hetzelfde product kunt kopen, totdat je de transactie van de gewonnen veiling hebt voltooid.

Ik heb een item gewonnen, maar wil het niet kopen

Een bieding, evenals een aankoop, op vidaXL.nl wordt gezien als een bindend contract en je bent dan ook verplicht om het product te kopen. Als je echter het gevoel hebt dat je een legitieme reden hebt om het product niet te kopen, kun je contact met ons opnemen en de situatie uitleggen.

Als wij de transactie niet annuleren en je betaalt niet voor het product, wordt dit geregistreerd in je account.
Als je teveel onbetaalde producten geregistreerd hebt staan binnen korte tijd, kan je account verwijderd of geschorst worden.

 


 Bijlage(n)

Aanvullende voorwaarden