Populairste trends: fluweel

Moderne elegante met een fluweel-look

 

Fluweel bestaat al eeuwen. Het is geen verrassing dat het vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire interieurtrends is. Fluweel, als materiaal, is prachtig geëvolueerd van de donkere Victoriaanse esthetiek naar de moderne esthetiek van tegenwoordig.

Het leukste aan decoreren met fluweel is dat het overal past. Het past bij elke ruimte, indeling, stijl en meubel. Je kunt gewaagde ontwerpen maken met blikvangers of een meer subtiele look creëren met fluwelen accessoires. Fluweel moedigt je ook aan om met contrast te spelen voor een unieke visuele aantrekkingskracht.

 

 

Blikvangers

Fluweel is een echte blikvanger. Gebruik het centraal in je interieurontwerp en creëer een unieke look. Kies, afhankelijk van de kamer die je inricht, een fluwelen meubel dat alle aandacht trekt. Een fluwelen bank in je woonkamer laat de ruimte stralen. Je kunt kiezen voor een fluwelen Chesterfield bank in een levendige kleur of een minimalistische bank met metalen poten voor een moderne look.

Een fluwelen bed kan verfijning toevoegen aan je slaapkamer. Als je een elegante slaapkamerindeling wilt, kies dan voor een gedetailleerd ontwerp. Een open ruimte creëren doe je met eenvoudige lijnen in neutrale kleuren. We raden aan om een fluwelen stoel met hoge rugleuning toe te voegen om een knusse hoek te creëren voor ontspannende middagen. Fluwelen eetkamerstoelen zijn perfect om een vleugje klasse aan je eetkamer te geven. Bepaal de sfeer door te kiezen voor een modern design met een pluche fluwelen textuur of Victoriaanse bekleding in donkerder fluweel.

 

 

Luxe accessoires

Als je grote fluwelen blikvangers iets te vindt, dan kan je je interieur verfraaien met accessoires. De perfecte fluwelen accessoires zijn de accessoires die je huis een romantische charme geven. Vul bijvoorbeeld je slaapkamer aan met fluwelen nachtkastjes of een bedbank.
Fluwelen poefs en voetenbanken zijn superstijlvol en comfortabel, en perfect voor elke woonkamer, ongeacht de stijl. Een andere, opvallende toevoeging is een fluwelen salontafel - dit is een vrij unieke manier om een sierlijke sfeer in je woonkamer te creëren. Als je twijfelt of je je interieur met fluweel moet decoreren, dan raden we aan om je eerst op je ramen te focussen. Fluwelen gordijnen brengen diepte in een kamer, terwijl kleinere details, zoals kussens en lampenkappen, een rijke textuur aan de ruimte geven.

 

      

Dramatische kleuren vs. zachte kleurenpaletten

Terugkijkend naar het traditionele gebruik van fluweel, zien we gedurfde en dramatische kleuren gecombineerd met glanzende knopen en contrasterende biezen. Creëer een blikvanger met juweelkleurig fluweel in donkergroen, diepblauw of wijnrood. De moderne benadering van interieurontwerp moedigt ons aan om fluweel op een subtielere manier te gebruiken. Om een zacht en speels vleugje aan je huis toe te voegen, kies je voor roze, lichtgroen of zelfs wit fluweel. Maak je geen zorgen over het gebruik van lichtere kleuren; ga voor fluweel dat behandeld is om morsbestendig te zijn en je meubelen gaan een leven lang mee.