De populairste trends: eclectisch

Stijlen zijn tijdloos, trends zijn prachtig

 

Hij is gewaagd, gedetailleerd en opvallend, en je ziet hem tegenwoordig overal. De eclectische trend is een van de meest populaire interieurtrends. Op het eerste gezicht lijkt deze trend een georganiseerde chaos.

De eclectische trend heeft een unieke esthetiek en is gebaseerd op verschillende meubelstijlen, patronen die niet bij elkaar horen en een onverwacht kleurenpalet. Het toevoegen van enkele opvallende meubelen en verfijnde afwerkingen zorgen voor een verrassende harmonie.

 

 

Stel je eigen eclectische kleurenpalet samen

Voor een rijke maar evenwichtige eclectische sfeer moet je je focussen op één hoofdidee: kies een gedurfde accentkleur en verzacht deze met neutrale tinten. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren voor wat meer diepte. Zo krijg je een sterke basis voor verdere patroonafstemming.

 

 

De juiste vormen en materialen

De eclectische stijl draait om texturen en combinaties van periodes en stijlen. Mix moderne, strakke meubelen met grotere meubelen of meubelen in vintage stijl. Ga voor verschillende materialen die elkaar laten opvallen. Marmer of glas passen uitstekend bij luxe stoffen, zoals fluweel en leer. Prints zijn een must en kunnen worden gebruikt in het behang, een luxe vloerkleed of de woonaccessoires om de nodige charme toe te voegen.  

 

      

Vergeet de blikvangers niet

Hebben we al gezegd dat een eclectisch interieur gedurfd moet zijn? Voeg wat krachtigere items toe die echte blikvangers zijn. Denk na over de grootte van je kamer en durf te experimenteren. Het middelpunt van je interieur kan een kunstwerk, woonaccessoire of gedurfd meubelstuk zijn.