Handige tips voor het kiezen van een dressoir

Ben je bijna klaar met het inrichten van je huis, maar ben je nog op zoek naar trendy opbergmeubelen? Er zijn verschillende opties om uit te kiezen als je op zoek bent naar een praktisch meubel voor in je eethoek, keuken of hal.

Het is niet erg als je niet weet wat het verschil is tussen een wandkast en een dressoir. Onze koopgids helpt je bij het kiezen van een dressoir.

Tegenwoordig gebruiken we verschillende termen voor hetzelfde meubelstuk, zoals dressoir en ladekast. Wat je zoekt is een opbergmeubel die je kamer aanvult. Om te weten hoe je een dressoir kiest, moet je beginnen met het bepalen van het volgende:

  • De ruimte waarin je het gaat plaatsen
  • Het doel
  • De stijl
  • De afmetingen, materiaal en kleur die het best bij je interieur passen

 

Welk dressoir moet ik kiezen?

Het kiezen van een dressoir hoeft niet moeilijk te zijn. Het is belangrijk om het verschil tussen deze veelzijdige meubelen te begrijpen. Ladekasten worden normaal gesproken gebruikt in de slaapkamer, als opbergoplossing met lades. Dressoirs kunnen dezelfde rol vervullen, maar ze zijn het meest geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een smalle gang. Welk meubel je ook kiest, gebruik de ruimte boven het meubel voor decoratieve doeleinden.

Credenza's geven je interieur een romantische sfeer. Ze worden vaak gebruikt in een thuiskantoor. Onderkasten zijn omvangrijk en dus geschikter voor in keukens en eetkamers; wandkasten zijn de perfecte vervanging van een tv-meubel. Laten we, met dit in gedachten, naar een paar mogelijkheden kijken.

Tips voor het kiezen van het perfecte dressoir

Hoe je het meubel ook noemt, als je een dressoir moeten kiezen, is het belangrijk om eerst naar de afmetingen te kijken. Bepaal het doel en de ruimte waar je het gaat plaatsen. Denk dan na over de indeling van de kamer en de overige meubelen. Als je het dressoir in je eethoek wilt plaatsen, let dan op de grootte van je eethoek. Denk eraan om het dressoir op minstens 60 cm afstand van andere meubelen te plaatsen, zodat de deuren en lades gemakkelijk te openen zijn.

Maar wat is een goede hoogte voor een dressoir? Dressoirs hebben normaal gesproken geen of korte poten om zoveel mogelijk opbergruimte te bieden. Een dressoir is vaak zo’n 70 tot 90 cm hoog. Dit is belangrijk, omdat deze hoogte een perfecte opstelling mogelijk maakt voor het serveren van eten op je volgende etentje. Het meubel is ideaal voor het opbergen van eetspullen en moet daarom passen bij de hoogte van je eettafel, voor een uitgebalanceerde inrichting.

Aangezien het aanbod dressoirs op de markt oneindig is, is het ook belangrijk om rekening te houden met de breedte. Voor ruime gangen of eetkamers kun je kiezen voor een dressoir met drie vakken op een rij, deze dressoirs zijn vaak 145 cm breed. Een kleinere slaapkamer is geschikter voor een 60 cm breed dressoir met dubbele lades.

 

Het materiaal, de kleur en de stijl van jouw ideale dressoir

Dressoirs zijn geweldige meubelstukken die verkrijgbaar zijn in eindeloze vormen, kleuren en stijlen. Ze zijn aanpasbaar aan elke kamer: je kunt het gebruiken om het speelgoed van je kinderen in op te bergen, elektronica in op te bergen of als opbergmeubel voor je boeken en tijdschriften. De enorme veelzijdigheid is ook zichtbaar door de grote verscheidenheid aan stijlen.

Een paar tips voor het kiezen van de juiste onderkast of dressoir! Geef aandacht aan je voorkeuren. Wij raden dressoirs met deuren aan als je in de eetkamer het servies wilt opbergen. Ga voor glazen deuren als je een traditionele keuken hebt. Lades zijn altijd een pluspunt, maar dressoirs met schappen verbeteren de esthetiek van de ruimte.

Sommige mensen vragen zich af of ze een dressoir in de woonkamer kunnen plaatsen. Het antwoord is ja, gebruik het dan als tv-meubel. Integreer het in je entertainmentruimte of verander het in een minibar. Volg je creativiteit en geniet van hoe decoratief een dressoir kan zijn.

Vergeet de materialen niet! Kies voor een grote houten onderkast die bij je traditionele keuken past. Ga voor strakke lijnen en een combinatie van hout en metaal of glas voor een minimalistische eethoek. Dressoirs van gerecycled hout zijn perfect voor elke stijl en bieden duurzaamheid en een tijdloze uitstraling. Credenza's in vintage stijl vallen op in elke ruimte, vooral wanneer ze in een bohemian interieur staan.

Als je geen kleurenschema in gedachten hebt, dan raden we een speelse aanpak aan. Ga voor een beschilderd dressoir in een contrasterende kleur om dit charmante meubelstuk echt te laten opvallen. Voor een meer romantische sfeer zijn pastelkleuren altijd een goede keuze. Een donker dressoir is een gewaagde zet, terwijl een wit dressoir juist een elegante toevoeging aan de slaapkamer is.

Met zoveel opties kan het kiezen van een dressoir moeilijk lijken. Maar het is juist een leuk meubel om mee te spelen. Onthoud dat het meubel stevig en duurzaam moet zijn, maar ook modieus.