De eclectische kerstsinrichting is er een die je direct herkent en prachtig vindt. Hij heeft klasse en stijl door middel van minimalistische details, maar is ook opvallend en hartverwarmend dankzij de levendige kleuren en in het oog springende accenten.

 

Top 3 redenen waarom de eclectische kersttrend een grote favoriet is geworden in de afgelopen jaren

De eclectische kersttrend stimuleert mensen om onconventionele kerstdecoraties te gebruiken en opvallendere ontwerpkeuzes te maken. Dit is waarom:


Levendige kleuren voor een speelse sfeer

1 / 3

Combineer levendige kleuren, zoals oranje en paars, met het traditionele groen of blauw voor een leuke, eclectische sfeer. Zorg er wel voor dat je het kleurenpalet uitbalanceert met pastelkleuren of neutrale tinten.

In het oog springende patronen en texturen

2 / 3

Dierenprintjes, geometrische vormen of bloemenpatroontjes - alles kan binnen een eclectische kerstinrichting. Combineer verschillende oude en nieuwe patronen en accenten terwijl je de basisstukken eenvoudig houdt om ze op te laten vallen.

De prachtige onvoorspelbaarheid van de inrichting

3 / 3

Laat je verbeelding de vrije loop en verras jezelf met de meest onvoorspelbare kerstversieringen. Alles kan, van papier tot veren en van fluweel tot staal.

 

DIY kleurrijke kerstslinger

Een doe-het-zelf-kerstslinger is een van de leukste en eenvoudigste ornamenten voor een eclectisch vertoon. Zo kun je er zelf een maken:

Je hebt het volgende nodig: een cirkelpatroon van 5 cm, een set vrolijk gekleurd papier, lijm, schaar en draad.

 • Stap 1

  Knip 2 cirkels uit hetzelfde papier en vouw elk doormidden.

 • Stap 2

  Gebruik lijm om de 2 helften van elke cirkel aan elkaar de plakken om een hele cirkel te creëren.

 • Stap 3

  Knip een stukje grijs papier van 1,5 x 2,5 cm uit en vouw dat doormidden.

 • Stap 4

  Om de hanger te maken, lijm je het open uiteinde aan de achterkant. Je kunt zoveel decoraties maken als je wilt door stappen 1 tot en met 4 te herhalen.

 • Stap 5

  Haal de draad door de lussen in het grijze papier nadat de lijm is opgedroogd. Klaar!

 

De essenties om je eclectische inrichting af te maken

Van prachtige meubelen tot unieke accessoires en decoraties, ontdek alles dat je nodig hebt voor een prachtig, eclectisch decor.


 

Raak geïnspireerd door onze kerstdecoratie-ideeën

Vind de eclectische kerstdecoratie-ideeën die perfect bij jouw persoonlijkheid passen en creëer een onvergetelijk kerstseizoen.