Eetkamer makeover

Interieur · 15. Maart 2022


maison_de_melanie


maison_de_melanie (Instagram)

 

 

Vind jij je eethoek de meest essentiële ruimte in je huis? Sommigen noemen de keuken het hart van het huis, terwijl anderen de slaapkamer zien als een aangename en ontspannende ruimte waar je jezelf op kunt laden. Omdat de meeste woningen met beperkte ruimte geen aparte eetkamer hebben, worden eetkamers soms buiten beschouwing gelaten.

Maar waarom zou dat je ervan weerhouden om te genieten van een speciale plek die binding en gesprek aanmoedigt en tegelijkertijd je eetlust stimuleert? Gezien de beschikbare ruimte kan je een ontbijthoek of chique eetkamer ontwerpen. Je eetruimte kan de gewenste uitstraling hebben, zonder dat je veel geld uit hoeft te geven. Aandacht voor detail is wat een eetkamer gastvrij en trendy maakt, terwijl de juiste inrichting hem praktisch maakt.

We hebben een aantal ongelooflijke stylingsgeheimen verzameld die je, in combinatie met onze meubeloplossingen, helpen om de eetkamer van je dromen te ontwerpen. Om je verder te inspireren, hebben we onze zeer getalenteerde en creatieve vidaXL klanten ingeschakeld voor een aantal prachtige stylingsideeën voor eetkamers - bekijk hoe onze producten eruit zien in hun prachtige huizen!


binnenkijken_bij_gerdy


binnenkijken_bij_gerdy (Instagram)

 

 

Hoe ontwerp je je eetkamer

Na de pandemie lijken veel mensen aan de slag te willen gaan en hun eetkamer een make-over te willen geven. Dit roept bij velen vragen op over hoe je je eetkamer moet indelen. We denken dat het komt omdat mensen in deze moeilijke tijd gezellige ruimtes willen die voldoen aan hun behoefte aan nabijheid en intimiteit. Bekijk om te beginnen naar de afmetingen van de kamer, het doel dat je eraan wilt geven (ga je voor een kleine en intieme eetruimte of ben je van plan om een aantal coole etentjes te organiseren?) en de sfeer die je wilt creëren.

Een indeling die goed werkt in een grote kamer is een eetruimte met grote eettafel. Misschien wil je een rechthoekige tafel kiezen en deze combineren met 2 grotere hoofdstoelen en kleinere bijzetstoelen, of misschien een eethoek. Als je een open ruimte hebt, dan moet je de functionaliteit van je eetruimte afwegen tegen het comfort van de woonkamer. Een rechthoekige of ovale tafel voor zes personen die ook als bureau kan worden gebruikt, is de ideale optie. Comfortabele stoelen zijn een musthave, net als draagbare stoelen die je creatieve vrijheid geven. Je kunt ook een ontspanningsruimte creëren met een bank, fauteuils en een salontafel, die met elkaar worden verbonden door een bijpassend vloerkleed.


ma_ptite_pause_deco


ma_ptite_pause_deco (Instagram)

 

 

Dan is er nog de indeling van de eetkamer, die er het beste uitziet met een ronde tafel aan de grotere kant van de kamer, met een vloerkleed eronder. Deze indeling biedt plaats aan een kroonluchter boven de tafel: zorg ervoor dat het laagste gedeelte van de armatuur 76-91 cm boven het tafelblad hangt. Om alles wat je nodig hebt binnen handbereik te houden, plaats je een dressoir of bijzettafel tegen een muur en een bank aan de kleinere kant van de kamer.

Nadat je een eetkamer hebt ingericht, is de volgende stap om erachter te komen wat je nodig hebt. Het geheim van een comfortabele, trendy en praktische eetkamer is de balans tussen look en feel. We hebben het over een ontwerp dat je eetkamer verbetert en - met de juiste meubelen en accessoires - hem transformeert tot je favoriete hangplek.

Dit leidt ons naar de volgende, essentiële stap: het selecteren van de juiste meubelen en accessoires voor je eetkamerontwerp. Lees verder voor handige tips en geheimen over het kiezen en mixen en matchen van eetkamermeubelen voor een prachtige inrichting.


am_mindeltalblick


am_mindeltalblick (Instagram)

 

 

etkamermeubelen mixen en matchen

Als je hebt nagedacht over je eetkamerstijl en weet waar je heen wilt met je ontwerp, raden we je aan om te beginnen met een eettafel. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door het scala aan beschikbare eettafels. Waarom moet je nadenken over de vorm, afmetingen, materiaal en stijl?

Het is goed om te weten hoeveel gasten je regelmatig ontvangt en welke vorm het beste werkt in je kamerindeling. Zo zijn rechthoekige of ovale tafels tijdloos. Ze hebben een vorm die bij elke interieurstijl past en een groot aantal zitplaatsen biedt. Ronde en vierkante tafels zijn gezelliger, uitnodigender en creëren een intiemere sfeer.

De stoelen die je aan de tafel toevoegt, zijn net zo belangrijk als het afstemmen van je eetkamer op je dagelijkse benodigdheden. Dit is de tijd om creatief te zijn en ongewone eetkamerstoelen te kiezen. Natuurlijk is het kopen van eetkamersets een goed idee, omdat ze je helpen een goed uitgebalanceerde ruimte te creëren. Als je echter je stempel op een prachtige eetkamer wilt drukken, dan wil je voor een unieke look gaan. Mix en match verschillende materialen of stijlen voor je eettafel en stoelen, waarbij je je bijvoorbeeld laat inspireren door de prachtige eclectische trend.


studio_hstd


studio_hstd (Instagram)

 

 

Eetkamerbenodigdheden en geheimen voor succesvolle kamermakeovers

Het is tijd om van je blanco canvas een prachtige eetkamerinrichting te maken, nu je eetkamerontwerp aan je praktische behoeften voldoet. We hebben tal van ideeën, evenals eetkamerbenodigdheden, om je te helpen je individualiteit uit te drukken en in je eetkamerontwerp op te nemen.

 

  • Stylingsgeheim nr. 1: houd, bij het selecteren van eetkamerdecoraties, je ruimte in gedachten: de lichttoestand, grootte en stijl. Een ruimte met weinig natuurlijk licht kan met de juiste verlichtingsarmaturen nog steeds gezellig en gastvrij zijn. Je kunt een kroonluchter kiezen, vintage of modern, en deze combineren met meerdere lampen om een sfeer te creëren die ideaal is om te kletsen na het diner. Aan de andere kant kunnen (gelaagde) gordijnen van verschillende maar rijke materialen diepte en textuur toevoegen aan een kamer met grote ramen.

  • Stylingsgeheim nr. 2: groen en planten kunnen elke kamer er aantrekkelijker en levendiger uit laten zien. Als het je niet lukt om planten in leven te houden (niet iedereen kan dat), wees dan niet te hard voor jezelf; kunstplanten zijn prima.

  • Stylingsgeheim nr. 3: je kunt creatief zijn met je ruimte en de perfecte indeling bepalen. Als je een open interieur hebt en je eet- en woonkamer wilt splitsen, voeg dan kamerschermen toe. Met zo'n breed assortiment in verschillende designstijlen heb je geen probleem om het ideale kamerscherm te vinden dat bij je eetkamerinterieur past.

cozyrustic_home


cozyrustic_home (Instagram)

 

 

  • Stylingsgeheim nr. 4: door creatieve decoratie aan je eethoek toe te voegen kan je de juiste sfeer creëren. Het kan een prachtig tafelarrangement zijn, of één of meerdere kunstwerken of familiefoto's die boven je eettafel hangen. Bovendien beschouwen de meeste mensen muziek als een uitstekende stemmingsmaker, dus waarom installeer je geen geluidssysteem met meerdere subtiele luidsprekers in je eetruimte?

  • Stylingsgeheim nr. 5: wist je dat er een manier is om je eetkamer altijd klaar te houden om gasten te begroeten? Dit is iets dat sociale mensen belangrijk vinden. Als je gasten hebt, kun je met veel opbergruimte die past bij de stijl van je moderne eetkamerontwerp alles binnen handbereik houden, zoals spelletjes of serviesgoed. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kasten en bijzettafels, evenals wijnkasten en wijnrekken.

marydecohome46


marydecohome46 (Instagram)

 

 

Hoe stijl je een eettafel

Wanneer je een eethoek ontwerpt die niet formeel is, maar voor dagelijks gebruik bedoeld is, dan vraag je je misschien af hoe je je eettafel kunt stylen. Je hebt eetkamertafelaccessoires nodig die zowel functioneel als trendy zijn. Voor een mooie en nette inrichting raden we een decoratief dienblad voor servies of snacks aan. Voor een warmere sfeer kan je een vaas met verse bloemen en LED-kaarsen toevoegen. Vergeet ook niet om aan je eethoek een huisgeur toe te voegen die bij je geurvoorkeuren past - dit brengt wat persoonlijkheid in de kamersfeer.

Als je daarentegen van kleine doe-het-zelf-projecten houdt en je eettafel wilt opknappen, dan kun je tafelaccessoires gebruiken, zoals het tafelblad of de tafelpoten vernieuwen. Kleine details zoals deze kunnen je interieur een persoonlijk tintje geven en het echt uniek maken.