We zijn ons bewust van de moeite die het kost om een nieuw huis als een thuis te laten voelen en hoe belangrijk dat is. Gelukkig hebben onze klanten die gerenoveerd hebben ons een aantal voorbeelden van hun transformaties gegeven. Wij bedanken hun voor het delen van hun reis! 💜Nieuw huis, nieuwe kansen!

Lifestyle · 09. September 2022

Verhuizen naar een nieuw huis hoeft niet moeilijk en vermoeiend te zijn als je het goed plant. Er zijn veel redenen om naar een nieuwe woning te verhuizen, en handige tips maken het verhuizen eenvoudiger. We hebben het beste verhuisadvies, of je nu een student bent die naar een studentenhuis verhuist, een huis gekocht hebt of een renovatie plant.

Als je als student verhuist, hoef je alleen maar in te pakken wat je absoluut nodig hebt. Als je niet zeker weet wat je moet doen wanneer je verhuist, houd er dan rekening mee dat je belangrijkste prioriteiten zijn om alles in te pakken, een verhuisbedrijf in te huren en van je nieuwe huis een thuis te maken. Als je echter aan het renoveren bent, heb je enkele nuttige tips voor het verbeteren van je woning nodig.

Het goede nieuws is dat je erop kunt vertrouwen dat wij je in de juiste richting leiden. We hebben geweldige verpakkingstips, decoratie-ideeën en meubeloplossingen die aan al je behoeften voldoen.

 

Kid's feet in a carton box during moving dayBeste verhuistips


Het inpakken, verhuizen en vestigen op een nieuwe plek zijn de drie belangrijkste taken waarmee rekening moet worden gehouden bij het verhuizen naar een nieuw huis. Laten we stuk voor stuk kijken waar je aandacht aan moet besteden.


Dingen om te doen voordat je naar een nieuw huis verhuist


  • Bespaar niet op verpakkingsmaterialen. Meestal onderschatten mensen de hoeveelheid verpakkingspapier, rollen tape en opberg- en archiefdozen die ze nodig hebben. Koop extra verpakkingsbenodigdheden om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt voor het geval er op het laatste moment spullen moeten worden verpakt (- wat altijd het geval is).


  • Zorg voor veilig vervoer en zorg voor huisdieren of kinderen. Tijdens het verhuisproces zou je je geen zorgen hoeven moeten maken over het zorgen voor je kinderen of huisdieren. We raden je aan om familie of vrienden te vragen om voor ze te zorgen, zodat je stressvrij kunt verhuizen. Zorg voor alle benodigde apparatuur voor het vervoer, zoals huisdierreismanden en -hokken en autostoeltjes voor baby's en kinderen.


  • Een verhuisbedrijf inhuren. Bij het verhuizen naar een nieuw huis is het ideaal om geen last te hebben van omvangrijke meubelen en tal van koffers. Om nog maar te zwijgen van het uiterst uitdagende transport, dat vraagt om een busje of twee. Om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt, raden wij je aan om ruim voor de verhuisdag een verhuisbedrijf in te huren.Voor:

Empty outdoor space in renovation

Na:

Renovated outdoor area with a glossy black vidaXL table

Source: Newroad_newproject (Instagram)


Voor:

Empty kitchen space in renovation

Na:

Renovated kitchen with coastal items and vidaXL chairs

Source: Ty_cocon_va (Instagram)


De verhuisdag


  • Houd breekbare goederen apart. Om je leven gemakkelijker te maken, scheid je alle keukendozen van de rest, evenals de huishoudelijke artikelen die met zorg gehanteerd moeten worden. Bovendien zal deze informatie het transportplanningsproces effectiever maken voor het verhuisteam.


  • Maak een verhuischecklist en volg deze gedurende de dag om ervoor te zorgen dat er niets achterblijft. Aangezien je alles kunt bijhouden, zal dit nuttig voor je zijn als je gaat uitpakken. Bovendien kan het gebruik van een checklist voorkomen dat je spullen op je zolder of, als je er een hebt, in de tuin over het hoofd ziet. 

A labelled carton box during moving dayHet uitpakproces


  • Vraag je helpers om elke doos of item naar de ruimte te brengen die op de doos staat aangegeven. Omdat je niet door een zee van dozen hoeft te zoeken om spullen te vinden die je op een verhuisdag nodig hebt, zoals bijvoorbeeld glazen, wordt het uitpakken veel eenvoudiger.


  • Begin met het monteren van alleen de meubelen die je echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld wilt overnachten, moet het uitpakken en in elkaar zetten van je bed prioriteit hebben. De meeste mensen staan te popelen om alles uit te pakken, maar voor je comfort en efficiëntie raden we aan om je te beperken tot de musthaves. Je bank en eetborden moeten de volgende zijn, voor het geval je vrienden in de buurt hebt die je helpen uitpakken. Uiteindelijk is dit hoe je je verhuisdag leuk kunt maken!Voor:

An empty kitchen before settling in

Na:

A light kitchen after settling in

Source: Behind_door_no.15 (Instagram)


Voor:

A kitchen before renovation

Na:

Renovated dark kitchen with black vidaXL barstools

Source: _lifewithjen (Instagram)


Settelen: van je huis een thuis maken


De eerste dag in een nieuwe, onbekende ruimte vol dozen kan een beetje overweldigend zijn. Je hebt een plan nodig als je dit gevoel wilt overwinnen en wilt begrijpen wat je moet doen als je naar een nieuwe woning verhuist. Het eerste wat je moet onthouden is dat je meer tijd nodig hebt dan je aanvankelijk verwacht. Doe je best om het inrichtings- en montageproces niet te overhaasten. Het zal je verbazen dat een ruimte niet wordt gebruikt zoals je je had voorgesteld. Geef jezelf wat tijd om aan de ruimte te wennen, de energie ervan te voelen en hem je eigen te maken.


De volgende stap is om te beginnen met het monteren van de nieuwe huis musthaves - de grote meubelstukken. Maak een lijst van spullen die je voor een nieuw huis moet kopen als je deze nog niet hebt. De keukentafel en stoelen, fauteuils en woonkamerstoelen, evenals entertainmentcentra, een bed en nachtkastjes voor de slaapkamer, kunnen allemaal per ruimte van de lijst worden afgestreept. Je boeken kunnen niet lang in dozen worden bewaard, dus vergeet geen werkruimtemeubelen en boekenkasten.


Zodra je je ruimte functioneel genoeg hebt gemaakt en tevreden bent met hoe elke ruimte is ontworpen, is het tijd om in te richten. Geef je memorabilia weer, hang kunstwerken en foto's op en voeg overal in huis lichtaccenten toe. Deze laatste stap voegt een persoonlijk tintje toe en zorgt ervoor dat je nieuwe huis gezellig aanvoelt.Voor:

Empty bathroom space in renovation

Na:

Renovated grey bathroom with vidaXL sinks

Source: deryattila61 (Instagram)
Voor:

A small balcony setting after settling in

Na:

A small, empty balcony before settling in

Source: liefhuisjegroningen (Instagram)


Renoveren: waar te beginnen?


Een renovatie wordt om twee verschillende redenen uitgevoerd: om een oude ruimte functioneel en trendy te maken, en om het ontwerp van je woning te vernieuwen. Het kost veel werk om een renovatie-idee waar te maken. Je moet een goed plan hebben om alles gemakkelijker te maken. Onze gedachten over renovaties zijn als volgt:


  • Stel een budget op dat je je kunt veroorloven en beslis over de nodige verbeteringen. Bepaal welke meubelen je kunt houden, maar kies alleen de meubelen die passen bij het nieuwe ontwerp dat je in gedachten hebt.


  • Doe onderzoek en kies een bouwbedrijf dat past bij je doelen en budget als je een aantal bouwwijzigingen plant, zoals het vervangen van de keukentegels of het afbreken van een muur. Zorg er bovendien voor dat je de wettelijke bouwvoorschriften controleert en begrijpt.


  • Zoek naar de beste meubelopties om het meeste uit de ruimte te halen, het comfort te verhogen en stijl en gezelligheid aan je huis toe te voegen.
Voor:

empty room with skylight window

Na:

renovated room with skylight window

Source: houseonthesquare7 (Instagram)