Persoonlijkheid tonen in je interieur

Interieur · 28. March 2022

Je woonruimte eigen maken en er een thuis van maken is waar het ontwerpen of inrichten van je interieur om draait. Iedereen wilt wel een gastvrije ruimte creëren die bij je persoonlijkheid en levensstijl past, maar wat zijn de praktische factoren om rekening mee te houden?

 

ourhutleyhomemodified

ourhutleyhome (Instagram)


Ben je ooit in een huis geweest dat perfect lijkt op papier? Alles mooi ingericht in termen van meubelen, kleuren en indeling. Maar toch ontbreekt er iets. Wat je mist is gezelligheid: een vleugje persoonlijkheid, kleine details die van het huis een thuis maken. Hier komen wij in beeld: naast een aantal fantastische meubeltips delen we de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het creëren van een persoonlijke huisstijl.


Wat het meubelmateriaal over je zegt


Waardeer je kwaliteit en duurzaamheid en wil je je meubelen zelden vervangen? Als je bijvoorbeeld de tijdloze elegantie van natuurlijk hout waardeert, ga dan voor massief houten meubelen. Kasten van gerecycled hout zijn het perfecte alternatief voor een duurzame aanpak, vooral als je van die speciale vintage flair houdt.

 

projectpauluswegmodified

projectpaulusweg (Instagram)

 

decoflowera

decoflowera (Instagram)


Ben jij het soort persoon dat een drukke levensstijl heeft en thuis wil komen in een eenvoudige, gemakkelijk te onderhouden interieur? Metalen of glazen meubelen, zoals tv-meubelen of tafels, weerspiegelen je voorkeur voor minimalistisch design waarmee je kunt experimenteren met transparantie, industriële koelte en ruwe details.

Kunststof meubelen zijn de ideale keuze voor een persoonlijkheid die de voorkeur geeft aan een levendige omgeving. Als je gelooft dat de essentie in de details zit en je een ontspannen persoon bent die vrije tijd waardeert, dan zijn rattan en bamboe fantastische meubelmaterialen voor een boho-chique inrichting die sereniteit uitstraalt.


Waarom meubelvormen een verschil maken


Het is geen verrassing dat de vormen in je interieurontwerp veel over je persoonlijkheid zeggen. Een spontaan persoon die niets standaards wil (zoals rechthoekige basisvormen) voelt zich meer thuis in een omgeving met ronde en ovale vormen die een uitnodigende, warme sfeer hebben. Golvende vormen en ronde randen zorgen voor visuele uniformiteit en zijn ook geschikt voor huishoudens met kinderen.

Rechte hoeken van 90° en strakke, rechte lijnen worden gewaardeerd door individuen die een veilige esthetiek willen zonder risicovolle keuzes te maken die uit de mode kunnen raken. Meubelstukken zoals onze archiefkasten zijn een van de meest praktische en veiligste alternatieven voor de lange termijn. Ze zijn symmetrisch, gemakkelijk te plaatsen in de meeste kamers en perfect voor het opbergen van documenten.

 

zebodekomodified

zebodeko (Instagram)

 

_lifewithjenmodified

_lifewithjen (Instagram)


Voor diegenen die graag nieuwe dingen proberen en voor hen die dingen graag jeugdig houden is één ding perfect voor hun interieur: patronen en onregelmatige vormen! Ze maken zelfexpressie in je inrichting mogelijk. Er zijn eindeloze combinaties van patronen en vormen die je kunt gebruiken, bijvoorbeeld geometrisch, abstract en floraal.


Hoe meubelkleuren je persoonlijkheid weerspiegelen


Het leren kiezen van een meubelkleur is misschien wel het leukste van het inrichten van je huis. Als je een drukke levensstijl leidt en je huis als oase van rust beschouwt, dan is een neutraal kleurenpalet dat voor een minimalistische omgeving zorgt een geweldige keuze.


theeastldnstylist

theeastldnstylist (Instagram)


Om het gevoel te hebben dat ze zich in het hart van de natuur bevinden, zelfs als ze zich in een stadsappartement bevinden, willen mensen die de voorkeur geven aan een rustgevende omgeving zich misschien omringen met kleuren van de natuur. Als je een rustig persoon bent met een vleugje eigenzinnigheid, dan kan je dat uitdrukken met kleine details die kleur of levendige patronen, zoals stippen, toevoegen aan een verder rustig kleurenthema.

Aan de andere kant kan kleur ook worden gebruikt om je dappere kant te laten zien, bijvoorbeeld door gedurfde kleuren door je huis te mengen. Geel wordt geassocieerd met gelukzaligheid en positiviteit. Blauw, groen en andere koudere tinten zorgen voor een rustige en creatieve inrichting, terwijl gedurfde kleuren, zoals rood of terracotta, op je palet moeten staan voor een gedurfd en inspirerend karakter.

 

thebrowclubnlmodified

thebrowclubnl (Instagram)


De finishing touch die van je ruimte een thuis maakt


Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste inrichting is de laatste fase in het proces. Je hobby's en smaken worden weerspiegeld in de gekozen woonaccessoires. In de gang geeft een galerijwand met fotolijstjes of schilderijen direct een indruk van wie je bent en welke dingen je waardeert. Een muur vol familiefoto 's laat je gast meteen zien dat je een familiemens bent en de mensen in je leven waardeert.

De verlichting die je kiest, hangt ook af van je individualiteit. Als je van vintage houdt, kun je verschillende vintage lampen of een kroonluchter aan je eetkamer toevoegen om een warme omgeving te creëren. Als je een nostalgische band hebt met je ouderlijk huis, dan wil je misschien landelijke interieurelementen opnemen. Kussentjes met rustieke patronen voegen gezelligheid toe aan elke woonruimte.


home.nature.travel

home.nature.travel (Instagram)


Heb je hulp nodig om je persoonlijkheid in je interieur op te nemen?


We helpen je graag: maak kennis met onze gebruiksvriendelijke vidaXL keuzehulp, die je helpt om van je huis een thuis te maken. Het duurt slechts een paar minuten om een aantal vragen over je voorkeuren te beantwoorden, waaronder het soort meubelen dat je zoekt, evenals de vorm, kleur en ontwerp. Onze keuzehulp geeft de meubelselectie die perfect bij jouw persoonlijkheid past. Probeer het eens!


nl-be-Zoovu-blog.png