Houd je eten vers met onze voedselopbergcontainers
Met voedselcontainers kun je al het gedoe van het bewaren van voedsel voorkomen. Voedselcontainers helpen de versheid van je heerlijke eten te behouden, zodat je er later op de dag of de volgende dag van kunt genieten als lunch. Of je nu kiest voor veelzijdige plastic bakjes of glazen voorraadpotten, je kunt ze gemakkelijk uit de koelkast of kast pakken wanneer je ze nodig hebt. Al onze opbergoplossingen zijn gemaakt om aan al je wensen te voldoen wanneer het om voedselopslag gaat.
Bij vidaXL bieden we een ruime keuze aan voedselopbergcontainers, en we weten zeker dat we er een of twee hebben die aan je wensen voldoen.
Bewaar je eten met voedselcontainers
Of je nu op zoek bent naar voedselopbergcontainers voor je kasten, restjes of containers die je gemakkelijk mee kunt nemen voor onderweg, bij vidaXL hebben we de juiste oplossing voor je. Voedselcontainers zijn absoluut onmisbaar in elk huis. Onze containers zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen gemakkelijk door het hele gezin worden gebruikt. Of je nu de lunch voor je kinderen klaarmaakt, snacks voor op kantoor inpakt, of je overgebleven etensresten moet bewaren, wij hebben het juiste bakje voor je.
Onze voedselopslagcontainers zijn er in verschillende vormen, maten en materialen, zodat je gemakkelijk de juiste kunt kiezen. Met voedselcontainers kun je je voedsel gemakkelijk en snel afsluiten om het langer vers te houden. Dit geldt zowel voor levensmiddelen die langer houdbaar zijn, zoals haver, suiker en gedroogde pasta, als voor restjes die meestal binnen een paar dagen moeten worden opgegeten. De verpakkingen zijn luchtdicht en betaalbaar. Bovendien kunnen veel van deze producten veilig in zowel de vriezer als de magnetron.
De juiste voedselcontainers kiezen
Net als bij alles zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van je nieuwe voedselopbergcontainers. Laten we eens kijken waar je rekening mee moet houden:
-
Materiaal. Heb je liever kunststof, roestvrij staal of glas? Dit hangt af van waar je je voedselcontainers voor wilt gebruiken. Glazen verpakkingen en glazen potten zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het bewaren van voedsel in de koelkast en het opwarmen van voedsel. Kunststof bakjes zijn ideaal voor onderweg of op reis. Roestvrij staal is een andere geweldige optie. Let er wel op dat roestvrij staal niet ideaal is voor het opwarmen van voedsel, want het materiaal kan nogal heet worden.
-
Luchtdichte sluitingen. Als je voedsel zoals soep moet bewaren, raden we je ten zeerste aan om voor luchtdichte sluitingen te kiezen. Zo zorg je ervoor dat de inhoud niet morst, ook niet als je onderweg bent. Als je voedsel in de kasten bewaart, zijn luchtdichte verpakkingen ook belangrijk om te voorkomen dat mieren en motten hun weg naar je voedsel vinden, om zo een maximale houdbaarheid te garanderen. Vergeet niet het deksel te verwijderen wanneer je een luchtdichte container opnieuw opwarmt.
-
Thermische eigenschappen. Moet je eten of drinken urenlang warm houden? Dit is vooral handig als je gaat kamperen of eten of drinken meeneemt onderweg.
Tips en trucs voor het bewaren van voedsel
Wij hebben ook een paar trucs achter de hand wanneer het gaat om het bewaren van eten, en we delen deze tips en trucs graag met je. Zullen we ze eens bekijken?
-
Zuivelproducten, zoals kaas, yoghurt en melk, moeten altijd helemaal achterin de koelkast worden bewaard, omdat dit het koudste gedeelte is. Je kunt kaas goed in een voedselcontainer opbergen.
-
Als je rauw vlees of gevogelte bewaart, moet dat altijd onderin de koelkast. Als er dan een beetje vleessap weglekt, heeft dat geen invloed op andere levensmiddelen. Bovendien wil je rauw vlees altijd bewaren in afgesloten containers om te voorkomen dat er vleessap uitlekt. Ten slotte moet je rauw vlees altijd uit de buurt van gekookt vlees bewaren.
-
Om het meeste uit je restjes te halen, laat je ze afkoelen voordat je ze in de koelkast bewaart.
-
Laat vlees, gevogelte, zeevruchten, eieren en producten die gekoeld moeten worden nooit langer dan twee uur op kamertemperatuur staan. Idealiter wil je deze producten zo snel mogelijk in de koelkast zetten.
-
Zorg ervoor dat je koelkast en vriezer op de juiste temperatuur zijn ingesteld. De koelkast moet op of onder de 4 graden zijn, terwijl de vriestemperatuur onder de -18 graden moet zijn.
-
Controleer altijd de bewaarvoorschriften op het etiket. Als je twijfelt, lees dan gewoon de etiketten om te zien hoe het voedsel moet worden bewaard.
-
Als je voedsel rijp is, eet het dan zo snel mogelijk op. Anders loop je het risico dat er listeria in de koelkast groeit.
-
Als voedsel bedorven is, gooi het dan meteen weg, zodat het geen ander voedsel besmet.
-
Controleer altijd de houdbaarheidsdatum. Het is geen probleem om voedsel te gebruiken dat een dag of twee over de houdbaarheidsdatum heen is, maar over het algemeen is de houdbaarheidsdatum een goede richtlijn voor wanneer het voedsel moet worden gegeten.
-
Maak je koelkast regelmatig schoon en veeg gemorste vloeistof meteen op. Dit vermindert de groei van listeriabacteriën, en het is over het algemeen gewoon prettiger om een schone, opgeruimde koelkast te openen.
-
Hou je eten afgedekt. Nogmaals, dit is waar voedselopbergcontainers van pas komen.
Laten we eens kijken naar wat je moet doen als de elektriciteit uitvalt, want ook dat gebeurt af en toe. Als de elektriciteit uitvalt moet je in de eerste plaats de deuren van de koelkast en de vriezer zoveel mogelijk gesloten houden. Sterker nog, de koelkast zal je voedsel ongeveer vier uur koud kunnen houden als hij niet wordt geopend, en meestal zal de stroom in die tijd waarschijnlijk weer zijn ingeschakeld. Een vriezer behoudt de juiste temperatuur voor 48 uur zolang de deur gesloten blijft.
Het kan echter zijn dat je de deuren moet openen om te eten, wat we volledig begrijpen. Daarom moet je, zodra de stroom weer is ingeschakeld, eerst de temperatuur in de vriezer en de koelkast controleren. Vervolgens moet je controleren of al je eten nog goed is. Als er iets bedorven is, gooi het dan in de afvalbak.
Met deze tips en trucs moet het bewaren van voedsel een fluitje van een cent zijn. En met de juiste voedselcontainers is er niets wat je nog tegenhoudt.
Organiseer je eten
Organisatie is essentieel voor je keuken. Je wilt ervoor zorgen dat al het voedsel zijn eigen plaats heeft, zodat je elk product op de juiste plaats kunt bewaren. Zo kun je efficiënter koken en boodschappen sneller uitpakken. Het is ook veel makkelijker om iets te pakken als je de deur uitvliegt. Je kunt je voorraad ook bijhouden, zodat je altijd weet wanneer het tijd is om meer haver, rijst en ander voedsel te halen.
Doorzichtige glazen of kunststof voedselbakjes zijn onmisbaar in je kasten. Zo kun je gemakkelijk zien wanneer je gedroogde pasta, peulvruchten en kruiden bijna op zijn. Bovendien ziet het er veel leuker uit dan etenswaren in hun oorspronkelijke verpakking te bewaren. Wanneer je je voedselcontainers niet gebruikt, kun je ze gemakkelijk in elkaar stapelen om ruimte te besparen. Want: een georganiseerde keuken is een efficiënte keuken.
Minder voedselverspilling in je keuken
Nu we het toch hebben over tips en trucs voor het bewaren van je eten en het organiseren van je keuken, laten we ook eens kijken hoe je voedselverspilling in je keuken gemakkelijk kunt verminderen. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil voedsel verspillen. Daarom willen we onze favoriete tips tegen voedselverspilling met je delen.
-
Weet je nog dat we het hierboven hadden over het inventariseren van je voorraadkast? Nou, deze tip zal ook voedselverspilling helpen voorkomen omdat je altijd weet wat je in je kasten, vriezer en koelkast hebt.
-
Maak een maaltijdplanning. Dit voorkomt voedselverspilling, en het is beter voor je bankrekening omdat je niet meerdere keren per week naar de supermarkt hoeft. Als je slim bent maak je dubbele batches en bewaar je de restjes in voedselcontainers.
-
Bewaar restjes in etensbakjes en eet ze als lunch of de volgende dag als avondeten. Sommige restjes kun je misschien ook invriezen.
-
Zoals eerder gezegd, is het belangrijk dat je je voedsel goed bewaart, want dat voorkomt dat het bederft.
-
Ga creatief aan de slag. Als je vijf bananen hebt die heel rijp zijn, kun je ze invriezen en in smoothies gebruiken. Of wat dacht je van een bananencake? Of misschien heb je zes eieren die bijna op zijn - dat wordt dan frittata voor het avondeten. Je kunt ook een warme stoofpot maken als je veel groenten hebt die gebruikt moeten worden. Er zijn altijd creatieve manieren om voedsel te gebruiken dat gegeten moet worden. Soms moet je gewoon een beetje omdenken.
Koop je voedselopbergcontainers bij vidaXL
Net als iedereen, houden we bij vidaXL natuurlijk ook van eten. Daarom hebben wij een ruime collectie van verschillende voedselcontainers. We hebben iets voor elke keuken, persoon en behoefte. Voedselcontainers zijn onmisbaar in elk huis. Ze zullen je leven zoveel makkelijker maken. Ze zijn ideaal om restjes in de vriezer of koelkast te bewaren, gedroogd voedsel in je kasten te bewaren en je eigen lunch of die van je kinderen in te pakken. In principe zijn voedselcontainers dus onmisbaar in elke keuken.
Bekijk onze ruime selectie online en laat je voedselcontainers thuisbezorgen. Veel makkelijker dan dat wordt het niet, toch? Wij begrijpen dat het met zo'n breed scala aan producten moeilijk kiezen kan zijn. Maak je geen zorgen; wij zijn er om te helpen. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het kiezen van je nieuwe voedselopbergcontainers, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We kijken ernaar uit om je te helpen.